Областен управител сезира Прокуратурата за изтичането на амоняк от ловешко предприятие

0
63
"Мелта" АД. Снимка: "Мелта" АД, Фейсбук

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев сезира Окръжната прокуратура за изтичането на амоняк от ловешкото предприятие „Мелта“ АД. Районната прокуратура се е самосезирала след медийните публикации за проблема. Повече от седмица продължава изтичането на амоняк от хладилната инсталация.

Подобен проблем е възникнал още през май и тогава със заповед на Държаната агенция за метрологичен и технически надзор тя беше спряна от експлоатация за ремонт на компрометираните участъци. Оттам все още не са издали разрешение за работа, защото не са изпълнени предписанията.

Заради миризмата в района около предприятието вчера кметът Корнелия Маринова призова чрез медиите компетентните държавни органи да предприемат действия за решаване на проблема. Днес областният управител Светослав Славчев сезира и Прокуратурата.

От нея поясниха, че проверка по случая започва и икономическа полиция. РИОСВ продължава измерването на концентрацията на амоняк в района около предприятието, до което се намира жилищен квартал, детска градина, ясла и училище.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments