Обездвижените деца – проблемът на нашето време

0
34
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Глобална епидемия от обездвижване на децата. Данните са на първия доклад за активността сред подрастващите на Световната здравна организация. Експертите са изследвали момчета и момичета от 146 държави, за периода 2001 – 2016-та година, предаде „БНР“.

4 от 5 деца на възраст между 11 и 17 години не се движат достатъчно. Това води до влошено здравословно състояние, липса на умения и желание за общуване и нарушено мозъчно развитие. Тенденцията се наблюдава както в бедни, така и в богати страни. Момичетата са по-активни от момчетата само в четири от проучените места.

Под физическа активност се разбира всичко, което ускорява пулса. Идеята е да се извършва поне по час на ден, без значение дали младите ще изберат да плуват, скачат или тичат.

В основата на всичко стои здравето. Активността води до по-здрави дробове и сърце, мускули и кости, физическо и психическо състояние.

Причината за застоялия начин на живот обаче не е в мързеливостта. Според експертите в съвременния свят движението не е поставено като приоритет.

В училищата също се прекарват много часове, в които учениците са седнали. Развитието на технологиите не по-малко допринасят за проблема. Изходът е един – младите личности да имат повече време и възможност за любими занимания.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от