Обединение между Формула 1 и Формула Е?

0
186
Формула 1
Снимка: Скрийншот от Youtube

Алехандро Агаг, който основа електрическия автомобилен шампионат, се надява в бъдеще да има обединение между неговия шампионат и Формула 1. По време на е-конференцията на Международната автомобилна федерация (ФИА), той уточни:

„Голям фен съм на Формула 1. Винаги съм бил. Мисля, че електричеството ще бъде задвижването на бъдещето. Формула Е има ексклузивен лиценз за едноместен шампионат с електрическо задвижване за 25 години. Това за мен дава някаква яснота за бъдещето, но как точно ще се случи, не мога да кажа. Формула Е първо ще трябва да настигне Формула 1 на пистата, но в момента, в който електрически болид може да се движи също толкова бързо, колкото и такъв с конвенционално задвижване, не виждам смисъл да се състезават отделно. Но предполагам, че това ще отнеме време. Може да не съм тук, може и да съм, но с различна отговорност. Не веднага, но смятам, че има условия за бъдещо обединение между двата шампионата.“

Формула 1 и Формула Е са свързани чрез Джон Малоун. Той е председател на борда на директорите на собствениците на Формула 1, Либърти Медиа, както и тези на Формула Е, Либърти Глобал, пише „Sportal.bg“. Испанецът Агаг признава, че имат различни акционери, които били свързани посредством топ акционера и най-вероятно ще трябва да се вземе решение на това ниво.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments