Обединен Бургас каза НЕ на стратегията за детето

0
766
Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Близо 500 души излязоха на протеста, обединявайки се срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“. Това се превърна и в най-големия протест в град Бургас от дълго време насам.

Протестът бе организиран от Бисер Русимов и ядрото от Бургас, което се бори активно срещу вредната стратегия. Бисер Русимов е баща и е част от родолюбивата „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, и твърдо се противопоставя на приемането на въпросната стратегия.

В протеста взеха участие родители, деца и граждани. Откриването започна с реч на Бисер Русимов, последвана от прочитане на декларация от Веселина Загорчева, която е част от бургаската група, обединила се срещу опасната за българските деца стратегия.

След тях се изказаха Петър Низамов и г-н Тончев, които също са против стратегията за детето и заемат активна гражданска позиция за нейното окончателно отхвърляне от държавата. Петър Низамов и г-н Тончев са български родители и са решени да отстояват докрай правото си да се грижат за децата си, а не държавата да има правото да им ги отнеме без  основателна причина.

Стихотворението „Аз съм българче“ рецитираха две прекрасни дечица:

За Искра.бг част от организаторите дадоха интервюта, в които разясняват защо са против стратегията, какви са следващите им действия и какво биха направили ако тя бъде приета „под масата“.

Организаторите се разграничават от:
– всякакви политически партии, политически лица и политическа намеса;
– разни граждански структури, които се „борят“ против стратегията;
– грантови организации /НПО-та/;
– нечистоплътни личности, чиято цел е да всяват раздори и да се опитват да „яхнат“ протеста, за да извлекат лична и/или партийна изгода;
– всички други групи в социалните мрежи освен ТАЗИ бургаската и НАЦИОНАЛНАТА.

Бургаското ядро се обръща към всички родители да се противопоставят на вредната стратегия, докато е време, защото ако бъде приета ще има огромни негативни последици за българските семейства и деца!

ЗАЕДНО можем да защитим децата си!

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от