Няма съгласие в ЕС за спиране на вноса на руски петрол

0
56
Европейска комисия
Европейска комисия. Снимка: Pixabay

Посланиците на държавите членки не успяха да постигнат съгласие за спирането на вноса на руски петрол в Европейския съюз /ЕС/. Това пише „Хоризонт“, позовавайки се на свой информиран източник. Мярката попада в предложения от Европейската комисия /ЕК/ шести санкционен пакет.

Не е изключено посланиците да продължат обсъждането на ембаргото върху петрола малко по-късно днес, но има по-голяма вероятност това да се случи утре.

ЕК е внесла продължи периода преди влизането му в сила за Словакия и Унгария до края на 2024 г., а за Чехия – до юни същата година, предава „Reuters“. Страната ни също е поискала отсрочка, но по информация на агенцията, не я е получила.

В санкционния списък влиза гимнастичката Алина Кабаева, спрягана за любовница на руския президент Владимир Путин. В него се обсъжда включването на руския патриарх Кирил, на което се противопоставят от Унгария.

Припомняме, че през изминалата седмица ЕК предложи да се забрани напълно вносът на руски петрол в ЕС до края на годината като част от шестия пакет санкции срещу Руската федерация.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments