Няма коронавирус в България, ВМА спря приема на пациенти

0
220
Коронавирус
Снимка: Pixabay

У нас все още няма регистриран случай на коронавирус. Това съобщиха на редовния си брифинг тази сутрин от Националния оперативен щаб. 83 са новите проби, които са били изследвани, и всички те са отрицателни.

В същото време Военномедицинска академия спря приема на пациенти със съмнения за коронавирус поради изчерпан капацитет. Новите случаи се пренасочват към други лечебни заведения в София, съобщи ръководителят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Дадени са били и препоръки на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за евентуалните събития в страната. Ще се следва примера на други държави в това отношение. Ще останат проявите само от първа и втора лига, обясни Мутафчийски.

На всички спортисти, които пристигат от чужбина пък, ще се осигурява задължителната 14-дневна карантина, предаде „Darik News“. Университетите от своя страна ще решават сами какви мерки да предприемат.

От щаба съобщиха още, че 98 000 са до момента заразените по целия свят, а смъртните случаи са 3300. В Гърция случаите са вече 31, в Северна Македония засега е само един, в Хърватия са 10, а в Италия са над 3000.

Що се отнася до обявената в цялата страна грипна епидемия главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че освен учениците, които няма да посещават школата, на детска градина могат да не ходят до 11 март и малчуганите. Тези, които ще посещават забавачките пък, ще бъдат задължително преглеждани сутрин на входа от медицинските сестри.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments