Няма да се затварят хотели при случай на заразен с COVID-19

0
204
Хотелска стая
Снимка: Pixabay

Хотели, в които бъдат установени туристи с COVID-19, няма да бъдат затваряни. При подобни ситуации ще се действа по утвърден алгоритъм от РЗИ и болните ще се изолират в отделна стая. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова във Варна, където се срещна с представители на туристическия бранш, с областния управител Стоян Пасев, с кмета Иван Портних и със служители на контролните институции.

„В хотелите с по-висока категория има собствени медицински лица, а другите са задължени да имат сключени договори с медицински центрове, така че ако се установи турист със симптоматика си има ясно разписани правила за действие.“

„Знаете, че за нас освен вътрешния туризъм за нас е приоритет да стартираме туризма и с нашите съседи, защото с автомобилен транспорт сме по-лесно достъпни, но към момента не мога да се ангажирам с точна дата, защото както вече казах ситуацията е много динамична“, отговори Ангелкова на въпрос кога ще има яснота дали българите, които ходят на почивка например в Гърция, след връщането си в България ще бъдат поставяни под карантина.

Всички указания, публикувани от министерството, са към днешна дата и спрямо решенията на институциите в Европа и на ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас, те могат да бъдат изменяни, подчерта министър Ангелкова, цитирана от „БНР“. Тя обеща да няма дискриминация и всички двустранни споразумения, които се сключат в тази сфера, ще бъдат реципрочни и за България.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments