НЦТХ призовава: Дарете кръв, спасете живот!

0
83
Дари кръв, спаси живот!
Снимка: Министерство на здравеопазването!

Екипът на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) призовава за кръводаряване в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. Целта е да бъдат осигурени на болните и пострадалите пациенти нужните им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 09:00 до 15:30 часа, на адрес: ул. „Братя Миладинови“ 112.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19, съобщиха от здравното министерство. НЦТХ гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Припомняме, че преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването. Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments