Новото видео на Mitaka DPG – „Кой си“

0
907
Митака
Снимка: Фейсбук/Димитър Пешев

Той е на 36 години от София, но от 3 години живее в Бургас. Рапът и моторите са неговата страст. Занимава се професионално с музика от по-малко от година, а вече има осем парчета, четири от които с видео към тях. Най-новият клип „Кой си“ излезе официално миналия петък. Днес ще Ви представим изпълнителя Димитър Пешев (Mitaka DPG). Ето какво сподели той за новото парче специално за Искра.бг:

– Каква беше идеята за създаване на клипа?

– Идеята беше да направим малко по-динамичен клип. Мисля, че моторите добре олицетворяват динамиката. За това видео държах на мото-групата Riders Team – Бургас. Ние сме подбран кръг мотористи. Много съм им благодарен, че ме подкрепиха и се получи едно, наистина смея да кажа, добро видео.

– Какво е посланието на песента?

– Специално в това парче посланието е винаги да бъдеш себе си. Аз смятам, че всичко е възможно, стига да искаш и да мислиш оптимистично. Наред с това обаче не трябва да прекаляваме с добротата си. Всъщност, посланието е по-дълго от песента. Опитвам се с прости думи да казвам сложни неща.

– Как и кога започна да се занимаваш с музика?

– Как точно не знам. И преди се занимавах, но не професионално. Записвахме т.нар. „фрийстайли“ в домашни условия, но в един момент спрях. И така миналата година реших, че искам да запиша песен в студио Запознах се със Стоян Иванов (Ходини) и Петко Иванов (Fang). Първото си парче „За Нещата“ записах в „Студио 33“ в Бургас.

Митака
Снимка: Фейсбук/Димитър Пешев

– Разкажи ни малко повече за себе си. Колко парчета имаш издадени досега със или без клип

– В началото беше трудно. Когато дойдох тук не познавах никой, но не се отказвам лесно, а намирам начин да се справя и да покажа, че мога. По този начин и чрез моите парчета имам желанието да мотивирам и други, изпаднали в трудни ситуации. Не обичам сивотата на ежедневието, авантюрист съм, търся разнообразието. Запалих се по рапа много отдавна, може би от 1991 г. Майка ми подари уокмен „Stereo“ с албума на MC Hammer -„2 Legit to Quit“. Винаги съм бил почитател на „генгста“ рапа, за това и псевдонимът ми е такъв – DPG (Димитър Пешев G). Нито обаче съм гангстер, нито се мисля за такъв.

До момента имам 8 парчета и записани в студио с 4 клипа. Целта ми е да си направя албум – една детска мечта. 

– Откъде е тази страст към моторите?

– Не знам, може би ми е в кръвта. Дядо ми е бил моторист, братовчедите ми са мотористи, аз карах само скутерчета… Когато дойдох в Бургас, нещо ме прихвана, записах курс, купих си мотор и така. Този град ме промени много, започнах нов живот.
Преди година паднах с първия си мотор Kawasaki Z 1000. За щастие се разминах само с натъртвания. След това си купих друг мотор, пистов. Записах два курса при професионален състезател, с цел моя безопасност. Истината е, че да бъда моторист е било въпрос на време.

Митака
Снимка: Фейсбук/Димитър Пешев

– Един въпрос, който винаги ми е бил интересен. Кое те мотивира да напишеш даден текст?

– Мотивира ме главно това, което се случва в живота ми. Аз пея за неща, които съм преживял или са се докоснали до мен по някакъв начин. Във всяка песен имам послание за хората.

– Кога да очакваме първи пълен албум?

– Към момента няма дата за това. Планувал съм обаче в него да влязат 13 парчета. А кога ще стане, ще разберете скоро. Защото животът е пълен с изненади и нищо не се знае. 

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments