Новооткрито COVID отделение в Каварна няма медицински персонал

0
155
Болница
Болница. Снимка: Pixabay

В общинската болница в Каварна от вчера е било открито COVID отделение, съобщават от „NOVA“. Проблемът е там, че в него няма нито един медицински работник, който да лекува болните. Лекарите от другите отделения са на пенсионна възраст с хронични заболявания и те се страхуват да обслужват пациенти с коронавирус.

Общинската болница трябваше да приема пациенти от Каварна и от близките по-малки градове, но отделението от вчера е празно. Председателят на общинския съвет  Йордан Стоянов разказа, че за в момента се търсят и сформират медицински екипи. В момента в отделение има две медицински сестри и един лекар е изявил желание да работи в него. Стоянов добави, че:

Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри.“.

Председателят обясни, че отделението не е готово, защото не са изпълнени всички административни стъпки. Той беше категоричен, че за в момента няма как да приемат пациенти. Стоянов коментира, че има много доброволци, които желаят да работят в COVID-отделението и той също е в готовност да помага. Управителят на болницата също ще се присъедини към екипа. Председателят на общинския съвет беше категоричен, че в момента здравна криза в Каварна няма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments