Ново спорно назначение: Иван Вълков става зам-директор на ДППИ

0
620
Иван Вълков
Иван Вълков. Снимка: Facebook

Ново спорно назначение в ДППИ. Това научи Искра.бг от свои отлично осведомени източници. 

Дългогодишният кадър на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков е бил назначен за един от зам.-директорите на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/. 

Кой е Иван Вълков?

Иван Вълков дълго време бе общински ръководител на ГЕРБ в Бургас. Още от създаването на политическата сила. Той беше и народен представител в 41-ия и 42-ия парламент. Заема депутатската банка и в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Сочен е за специалист по транспорт и комуникации. 

Един мандат е заемал и поста на председател, а два – на зам.-председател на парламентарната транспортна комисия. През цялото това време той остава общински ръководител на ГЕРБ в Бургас. 

Името на Иван Вълков нашумя в публичното пространство през май 2022 година, когато бе задържан в морския град. Разследването срещу него бе свързано с палеж на автомобил

Иван Вълков от известно време не се занимава активно с политическа дейност. Той от години не е и в обществения живот на град Бургас. А сега изненадващо е назначен за един от зам.-директорите на ДППИ. 

Във връзка с това спорно назначение възниква въпросът вярно ли е, че преди години е помогнал на Ивайло Иванов и благодарение на него той заема поста на директор на ДППИ-Бургас и след това кариерата му се развива по блестящ начин, и зад това израстване стои именно Иван Вълков? Освен това при положение, че в ДППИ се случиха някои укорими назначения, предприятието обречено ли е, или ще се работи за неговото развитие? Третият важен въпрос е във връзка с тези спорни, а според някои хора дори и скандални назначения, какво ще се случи с държавното „Пристанище Бургас“ ЕАД и ще бъде ли то унищожено, от което ще се облагодетелстват бизнесмени и олигарси? И последният важен въпрос е какво ще се случи с Генералния план на град Бургас и дали някои хора ще изпълнят своето съкровено желание да реализират този така вреден за Бургас план? 

Всяка една общинска и държавна структура е отражение на държавата. Колкото по-корумпирана е държавата и колкото повече управляващите работят за своето лично, а не обществено благо, това толкова повече си личи в държавните и общински институции. ДППИ и тя не прави изключение

Стефан Гамизов: На стартовата права сме на финалите на най-големите грабежи и корупция в България за всички времена

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments