Новите 51 общински съветници на Бургас и кметът Николов положиха клетва

2
2966
Клетва
Снимка: Искра.бг

Новите 51 общински съветника на Бургас, кметът и кметовете на кметства положиха клетва на тържествена церемония в „Морското казино“.

Гладоначалникът Димитър Николов приветства новите членове на местния парламент, пожела им успех и им напомни, че трябва да спазват законите на страната по време на мандата и да работят в интерес на бургазлии.

ГЕРБ ще имат най-голямата група в местния парламент. За партията гласуваха 27 541 души, като спечелиха 24 мандата, но нямат мнозинство. Втори са БСП със седем мандата. Те бяха подкрепени от 7743 бургазлии. Третата позиция е за „Средна европейска класа“, която ще има петима съветника. За тях гласуваха 5907 души. На четвъртото място са „Движение България на гражданите“ с четирима членове в новия местен парламент. Те бяха подкрепени от 4277 човека.

НФСБ има двама общинскии съветника, „Възраждане“ – двама, СДС – двама, „Демократична България“ и „Местна коалиция Ние гражданите“ също имат по двама представители в местния парламент. От ДПС – само един.

За НФСБ гласуваха съответно 2074 души, за „Възраждане“ – 2085, за СДС – 1916, за „Демократично обединение“ – 2438, за „Местна коалиция Ние гражданите“ – 2099 и за ДПС – 1817 човека.

2
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
2 Коментатори
ЗнаещДиана Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Диана
Диана

Кой плаща заплатите на тези господа? 51 х средно 1000 лв/месец????