Новият Филиал на спешна помощ в Созопол беше открит

0
88
Здравният ,министър на откриването
Здравният ,министър на откриването. Снимка: Министерство на здравеопазването

Здравният министър д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за спешна медицинска помощ в Созопол. Това е поредната стъпка за обезпечаване нуждата от неотложна здравна помощ на гражданите по родното Черноморие. На церемонията присъстваха областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на Община Созопол Тихомир Янакиев, директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров, както и директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. По време на откриването министърът каза:

„През нашия мандат като служебен кабинет, съвместната ни работа с Област Бургас – ръководството и кметовете от региона, беше уникална. Само преди седмица подписахме меморандум между Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „Пирогов“ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински кадри по цялото ни Черноморие. Стартирахме проект за телемедицина, сега откриваме филиал на спешна помощ в Созопол, а предстои откриването на такъв и в Приморско. Мисля че за тези девет месеца променихме облика на Спешната помощ в целия регион. Благодарен съм за съвместната работа, защото заслугата не е само моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в областта.“

„Съвместната ни работа със служебното правителство е в темпо на спринт. Ние много бързо трябваше да се заемем и да започнем да решаваме проблемите на хората. Аз съм много щастлива, защото осигуряването на качествена и достъпна медицинска помощ на българските граждани, е сред основните конституционно установени права“, добави проф. Нейкова.

Новата сграда е построена по проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, който е бил финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“, компонент 1 – „Обновяване и модернизация на сградния фонд на спешна помощ на територията на цялата страна“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments