Нови заплахи срещу съдия Цариградска: Да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания

0
151
Съдия Владислава Цариградска
Съдия Владислава Цариградска. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Съдия Владислава Цариградска е получила две заплахи в рамките на едно денонощие. Днес тя е дала показания в полицията като свидетел по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, предава „bTV“.

Заплахите срещу Цариградска са започнали около 23:00 часа снощи, а днес по обяд е разбрала, че те вече са 2. По този повод тя коментира:

„На официалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо – в смисъл, че трябва да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания./…/ Имам информация, но аз не съм в положение да давам аз. Институциите дължат на мен като пряко засегната и на вас като общество много отговори, така че отново ви препращам към главна прокуратура и министъра на вътрешните работи.“

По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че не знае откъде е изтичала вътрешната информация към Нотариуса, но изтъкна, че не е от ГДБОП. По думите му кръгът от служителите, които са работили, е бил много стеснен.

„Тук е мястото да кажа, че ГДБОП беше единствената структура, която по времето, когато я ръководих, успя да събере материали и данни въз основа, на които има досъдебни производства“, добави той.

Към момента няма информация дали Нотариусът е бил полицейски сътрудник, както твърди съдия Цариградска.

В Прокуратурата са били докладвани всички данни, които са събрани по казуса „Нотариуса“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments