Нови заплахи и предложения за подкупи заради одита на ГКПП „Капитан Андреево“

0
145
ГКПП "Капитан Андреево"
ГКПП "Капитан Андреево". Снимка: Искра.бг

Нова серия от заплахи са били отправени заради одита, който се извършва на ГКПП „Капитан Андреево“. Това разкриха на брифинг от Министерството на земеделието и Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/.

По техните думи през последните няколко дни трима инспектори не са дошли на работа и са си пуснали болнични. Имало сигнали, че истината е, че те са били заплашвани, за да не упражняват своята дейност. Това разкри зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

Той обясни, че под серията от заплахи са попаднали двама депутати и трима висши чиновници. Предлагани са и подкупи на други двама души.

Христанов подчерта, че пунктът е бил отдаден под наем при много съмнително проведен търг в края на 2021 година, като договорът е влязъл в сила от 1 февруари тази година. Очаква се резултатите от извършената проверка да станат ясни следващата седмица. Така ще се разберат данните от контракта, както и каква дейност е била извършена на граничния пункт. Одитът е направен от три контролни институции.

Христанов обясни, че през последните 10 години управлението на въпросните помещения е било свързано винаги с едно и също лице, което пък има контакти с подземния свят у нас.

На брифинга участва и директорът на БАБХ Христо Даскалов. Той разкри, че от 9 години пунктът не е бил обект на проверка от отдела за вътрешен одит. А в него работят над 100 души.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments