Нови случаи на пътници с COVID-19, завърнали се с полети от Нидерландия

0
316
полет, pixabay
полет

Двете жени с COVID-19, които са се прибрали от Нидерландия на 1 май, са поставени под карантина в село Брягово. Предстои утре да бъдат тествани отново.

Още в Нидерландия двете жени са били изследвани и резултатите им са били положителни. Въпреки това те са решили да се приберат в България, пристигнали са в Хасково с такси, което е било наето от летище София. Кметът на селото Делчо Митев коментира за „БНР“, че от тяхно изказване станало ясно, че не са доволни от нидерландското здравеопазване и заради това са се прибрали в България, за да бъдат изследвани и да видят какво ще е по-нататъшното развитие на състоянието им в хасковската болница.

Областният кризисен щаб уточняват, че със същия полет са пристигнали още четирима жители на Тополовград и Харманли. На борда на самолета е имало общо 54 души.

Други двама от Димитровград са дали положителни проби след направени бързи тестове при пристигане на летището в София с друг полет от Нидерландия. Те са били хоспитализирани в столична болница. На борда е имало 118 пасажери, от които 17 от Хасковско.

Предстои утре с полет от Нидерландия да се прибере майка с непълнолетното си дете.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments