Нови правила за шофьорите с нарушения влизат в сила след месец

12
61644
Шофьор
Шофьор. Снимка: Freepik.com

В България се предвиждат нови промени за шофьорите с нарушения. Според тях, водачите на моторни превозни средства, които са загубили всички контролни точки, ще трябва да се явяват отново на теоретичен и практически изпит, за да си възстановят правото да шофират

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков съобщи пред „NOVA, че промените са публикувани за обществено обсъждане и предложенията по тях ще бъдат анализирани. Според него при отнети контролни точки може да се наложи да се направи и психологически тест, а не само теоретичен и практически изпит. Идеята е целият учебен процес да се дигитализира. 

Автоинструкторът от Монтана Владимир Илиев изрази несъгласие с ограничаването на броя на явяванията на изпит, като припомни, че така се е действало по времето на социализма у нас. Вместо това, според него, трябва да се уреди въпросът със задължителните часове обучение, които трябва да са минимум 40. Според него един бъдещ шофьор би се научил да кара по-добре, ако има повече практика зад волана

Нов закон слага край на измамите с лъжливи промоции на намалени стоки

Абониране
Известие от
guest

12 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Враг
Враг
1 месец по-рано

В Монтана както и в другите малки населени места трябва да се засили контрола. А не да се дава акъл. Всеки знае как и колко лесно става взимането на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство по малките населени места. Затова монтанското инструкторче да си запази идеите и мислите за себе си.

Прост шоп
Прост шоп
1 месец по-рано
Reply to  Враг

А вие в по- голямото село София вземате много трудно книжка, а.

Вальо
Вальо
1 месец по-рано
Reply to  Враг

За разлика от враца,перник и софия в монтана птп-тата са много по малко и да кажа аз съм от софия не от монтана но жена ми е от там и там шофьорите карат прекалено дори дразнещо бавно за разлика от други места така че не знам как се взимат книжки там но явно ги учат по добре

АК 47
АК 47
1 месец по-рано

Хаха това вече е върховна тъпотия,която поражда следния извод: Вие г-н зам министър трябва да си върнете дипломата за висше образование , че след такива предложения явно имате проблем с мисленето.

Константин
Константин
1 месец по-рано

Мен през 2012 година ми взеха книжката за липса на точки и още тогава карах всички курсове и изпити отначало, както и тест за психологическа годност. Не е ново чак.

Бернард
Бернард
1 месец по-рано

Подкрепям идеята, селяните трябва да се научат да шофират!

Емил
Емил
1 месец по-рано

Същите мерки да се приложат и за лишените с алкохол и наркотици!!!

Жоро
Жоро
1 месец по-рано

Предлагам лишените заради употреба на алкохол и наркотици Доживот на бъдат лишени от правоуправление!!!Само така ще има резултат!!!

Кирил Терзиев
Кирил Терзиев
1 месец по-рано

Простите мунтанчани карат безумно

Jozeff
Jozeff
1 месец по-рано

Е нали и гранична полиция вече ще има права да глобява да връчва актове, фишове и т.н. Нали оправиха границите там си свършиха работата та и по пътищата ще решават проблемите ама сигурно по границата няма бензиностанции на които да спят нощно време като полицайте затова им създават работа .

Васил
Васил
28 дни по-рано

Аз искам да се обединим и да спазваме тези идиотски ограничения,не за друго,а да прекъснем пъпната връв и захранването с пари към тази долна сган.Те не се интересуват от вашият живот и здраве,те искат да Ви бъркат в джобовете,ако може редовно и по дълбоко!Това е цялата гнусотия.Ще ми каже някакъв сопол как да карам,като имам зад гърба си повече от 2.3 милиона км,с камиони и лични автомобили и то без произшествия! Вече наближавам 60 г и леко върнах газта,но до преди 3/4 г скоростна ми на движение е била 140/160.Скоростта не е главната причина за ПТП,с липсата на опит и… Прочети още »