Нови правила за прием в детските градини във Варна

0
196
Детска градина
Детска градина. Снимка: Pixabay

Нови правила са приети за децата в детските градини и подготвителните групи към училищата във Варна. Те са били одобрени от Общинския съвет на извънредно заседание, предадоха от „Труд“.

Водещ остава обаче принципът за постоянен и настоящ адрес, които да съвпадат, при което едно дете ще получи допълнителни точки. Това правило важи и при посещавалите яслена група към същата детска градина. Допълнителни точки се получават и при братя и сестри, които са се обучавали в същата градина или училище. Тези изисквания са фигурирали и досега. При промените ще отпадне изискването за постоянен и настоящ адрес.

Заради пандемията от COVID-19 допълнителни точки ще получават не само децата с двама работещи родители, но и при майки и бащи, които са регистрирани в Бюрото по труда с право на парично обезщетение. Бонусни точки ще се прибавят и чрез служебна проверка на адреса на детето.

Приемът започва на 10 май за градините и подготвителните групи в училищата. Електронните заявления за кандидатстване ще могат да се подават до 30 май. Първото класиране ще бъде обявено на 7 юни. За следващата учебна година свободните места за яслените групи са 386, а за първа възрастова група са 2136. В 16 общински училища ще бъдат приети в подготвителни групи общо 503 деца на възраст между 5 и 6 години.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments