Нови 9 високопроходими линейки бяха доставени у нас

2
729
Линейки
Линейки. Снимка. Министерство на земеделието

Още 9 Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ получиха нови високопроходими линейки по проект BG16RFOP001-4.001-0001 „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Срокът на изпълнение на проекта е до края на юли 2024 г.

Специалните автомобили са със задвижване 4х4 и с цялото необходимо оборудване. Те ще бъдат разпределени за нуждите на ЦСМП-Варна, ЦСМП-Бургас, ЦСМП-Видин, ЦСМП-Габрово, ЦСМП-Добрич, ЦСМП-Ловеч, ЦСМП-Плевен, ЦСМП-Пловдив и ЦСМП-Русе.

Припомняме, че първите пет високопроходими линейки бяха доставени в България в края на миналата година и разпределени в ЦСМП-Благоевград за нуждите на ФСМП-Банско, ЦСМП-Пазарджик за нуждите на ФСМП- Велинград, ЦСМП-Смолян за нуждите на ФСМП-Смолян, ЦСМП-София за нуждите на ФСМП-Самоков и ЦСМП-Шумен за нуждите на ФСМП- Върбица. Втората доставка на още 7 високопроходими линейки, бе изпълнена в началото на месеца. Тогава спешните автомобили бяха разпределени в следните ЦСМП: Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, София, Монтана, Благоевград за нуждите на ФСМП -Сандански и Смолян за нуждите на ФСМП-Мадан.

По проекта ще бъдат доставени още 21 линейки.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Спешен!
Спешен!
1 месец по-рано

Много повече трябват

Екип
Екип
1 месец по-рано

С всяка нова “ линейка“ с твърдо окачване, преправяна от товарен бус, обричате екипите и пациентите на сигурен тормоз. Жалко за пропилените средства.