Нова измама: Онлайн се предлагат тестове за коронавирус в домашни условия

0
73
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Нова измама се появи в интернет. В социалните мрежи се предлагат тестове за коронавирус в домашни условия. Те са с неясен произход и съмнително действие, предаде „NOVA“.

Евгени Терзиев е попаднал на обявата във Facebook. Според офертата у дома си можем да проверим дали сме болни от Covid-19.

На обявата е пишело, че трябва тестът да бъде поръчан веднага и струва 29,88 лева. Когато Терзиев е натиснал върху нея го е препратило към страница в социалната мрежа, в която е нямало посочен никакъв уебсайт.

Въпреки това Евгени решава да влезе в контакт с търговеца. Казали му, че става въпрос за кръвен тест на немска фирма. Той обаче не им повярвал и веднага се усъмнил как кръвен тест може да бъде направен в домашни условия.

„Най-малкото следя много изкъсо това, което ген. Мутафчийски говори и знам, че няма такива тестове, които могат да се направят вкъщи – всички се правят в регистрирани лечебни заведения и лаборатории.„, казва той.

И подчертава, че не можеш да си поръчаш тест през интернет и това трябва да е ясно не само на него, а и на всички.

Всички тестове за коронавирус се правят само и единствено в лабораториите. След като Евгени е поискал повече информация за фирмата, той е бил блокиран. Негови приятели обаче са продължили да пишат на търговеца, за да получат повече информация за начина на доставка.

Оттам са обяснили, че трябва да се даде адрес и телефон. Работели само с неложен платеж. Според Евгени така може да се избегне проследяването на самоличността.

Според експерти по киберсигурност става въпрос за класическа измама в интернет. Любомир Тулев смята, че може никога да не стане ясно кой точно са продавачите.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от