Нова ескалация на напрежението на протеста, сблъсъци между полиция и демонстранти

0
208

Видео: Искра.бг

Нова ескалация на напрежението на протеста преди броени минути. Протестиращи повече от час и половина обстрелват служителите на реда с бомби и различни предмети. Сега обаче те хвърлиха по тях столове, части от палатките и други тежки предмети. Включително откъртиха бордюри и ги използваха също срещу полицаите.

Видео: Искра.бг

А те бяха тръгнали напред. Полицаите са с щитове и се опитват да се предпазят от предметите и бомбите. Те не атакуват. Стигна се обаче до физически сблъсъци между полицията и протестиращи. Стигна се до сблъсъци и между представители на самите демонстранти.

Видео: Искра.бг

Протестиращи призовават полицаите да свалят каските си, но засега те не го правят. Демонстрантите също не настъпват към полицаите. Бомбите се хвърлят от разстояние. Един от протестиращите беше застанал пред полицаите в опит да ги предпази. Това обаче не спря останалите демонстранти. Тези, които хвърлят бомби и предмети, са с маски

Видео: Искра.бг

В същото време от „Отровното трио“ призовават от трибуната за мирен протест, защото на него присъстват жени и деца.

На мястото пристигнаха и линейки. Докарано беше и водно оръдие. Дали ще бъде използвано за разпръскване на протестиращите, предстои да разберем. 

Малко по-късно от СДВР съобщиха, че по полицаите се хвърлят самоделни бомби. Това беше потвърдено и от репортера на Искра.бг, който предава от мястото на събитието. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments