Нова детска площадка радва малчуганите в кубратско село

0
485
Откриване на детска площадка
Откриване на детска площадка. Снимка: Община Кубрат

Нова детска площадка ще радва малчуганите в кубратското село Бисерци, съобщиха от общината. Тя беше открита от кмета Алкин Неби и двама от неговите заместници. 

Гостите бяха посрещнати по стар обичай с питка и сол, а след лисване на менчето с вода поздравления към тях бяха отправени от децата на Детска градина „Слънчо“, които приветстваха гостите с цветя, песнички и стихчета. За малчуганите пък бяха осигурени вкусни лакомства и цветни балони, които по-късно полетяха в есенното небе над Бисерци.

Откриване на детска площадка
Откриване на детска площадка. Снимка: Община Кубрат

 „Тук съм, за да се убедя с очите с дали новата придобивка за селото и децата отговаря на всички изисквания. Мога да заявя с увереност, че зад този успех стоят много хора, на които искрено благодаря, защото наистина е свършена добра работа“, заяви кметът Алкин Неби.

„Общинският ни екип продължава с изграждането на такъв тип площадки, които да превърнат нашата община в едно приятно и по-приветливо място за живеене. В крайна сметка правим тези неща за нашите деца и те напълно го заслужават“, посочи той, след което призова площадката в селото, а и всичко, което се изгражда в общината, да се пази, защото според него било по-лесно да се руши, отколкото да се пази изграденото с толкова труд и усърдие.

Откриване на детска площадка
Откриване на детска площадка. Снимка: Община Кубрат

Новоизградената площадка разполага с беседка, пейки за отдих, кошчета за смет, люлки, чешмичка, комбинирани детски съоръжения за деца от 0 до 12 години и ударопоглъщаща настилка, съобщиха още от Община Кубрат. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments