Носенето на маски ще продължи дълго време

0
75
Коронавирус
Снимка: Пиксабей

Задължителното носене на маски ще остане дългосрочна мярка. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Ще се обръща внимание и на честата дезинфекция, особено ако става въпрос за посещения на закрити помещения. Обсъжда се и въпросът за отварянето на частните учебни центрове. Има вероятност от началото на следващия месец да отворят врати.

Има дискусии и по въпроса, касаещ работата на Щаба и начина, по който ще се представя информацията за обстановката в страната. Причината е в положителна тенденция за намаляване на случаите на заразени с коронавирус.

По думи на доц. Кунчев най-вероятно ще се предложи премахването на 14-дневната карантина, касаеща се за чуждите граждани, които влизат на територията на държавата. По този начин регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще следят за възникнали огнища, а няма да бъдат по границите.

Относно посещенията на морските курорти и къпането в морето, доц. Кунчев обясни, че вирусът няма как да бъде предаден през морската вода.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments