„Нирвана“ на шуменския театър получи три номинации за „Икар“

0
116
ДКТ „Васил Друмев“ - Шумен
ДКТ „Васил Друмев“ - Шумен

Три номинации в две категории на Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2019 е получила постановката „Нирвана“ на Драматичен-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен, съобщиха от пресцентъра на театъра.

В категория „Дебют“ са номинирани Максима Боева за режисурата на „Нирвана“ и актрисата Ирина Митева за ролята на Жената в „Нирвана“. В категория „Сценография“ е номиниран Борис Далчев, сценограф на „Нирвана“.

Досега спектакълът „Нирвана“ има две награди от фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма” 2018 за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Носител е и на четири награди от 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми във Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Режисьорът Максима Боева беше отличена и с наградата от първото издание за млад театрален режисьор „Слави Шарков“ 2018 г.

Церемонията по връчването на отличията ИКАР 2019 ще бъде на Международния ден на театъра 27 март. Събитието ще се проведе в Народния театър.

Номинациите за наградите бяха обявени на пресконференция в Литературен клуб „Перото“ в София.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments