Нинова: Президентът се занимава с партийно инженерство

0
24
Корнелия Нинова в Самоков
Корнелия Нинова в Самоков. Снимка: Facebook

Кирил Петков и Асен Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на президент Румен Радев, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Самоков, където беше на посещение със заместник-председателите на парламентарната група на БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев.

„Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде „Продължаваме промяната“ с три задачи.“, заяви Нинова и ги посочи:

  1. Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.
  2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ.
  3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

„Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси…“, заключва Нинова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments