Нинова: Позиции се защитават с действия, а не с ала-бала, Бойко

0
29
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира твърденията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че е поискал оставката на военния министър Тодор Тагарев след скандала със съветника му с УМБАЛСМ „Пирогов“. По този повод тя сподели следната публикация във Facebook:

„Сценките, които разиграва Борисов край нямат. Поискал уж оставката на министър Тагарев.

Борисов създаде и крепи сглобката. ГЕРБ гласуваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката. Е, няма на света такова раздвоение на личността, за което има специален медицински термин.

Номерата на Бойко са ясни. Но има ли още хора, които му се връзват?

Мога да припомня какво стана с Тагарев и как се прави, когато ние участвахме в правителството на Петков. Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отстранен като министър на отбраната. Търсеше се нов министър. Кирил Петков дойде късно вечерта на Позитано. Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му категорично не. Опита се да ни убеждава.

Казах му: нека не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в парламента, ще подам моята и на министрите на БСП оставки и кабинетът пада. Кирил ме погледна невярващо.

Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и поисках лист и химикалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков. Тагарев не стана министър. Поста зае Заков.

Позиции се защитават с действия, а не с ала-бала, Бойко.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments