Нинова: Получихме покана от „Има такъв народ“, ще участваме в преговори

0
654
ПГ на БСП
ПГ на БСП. Снимка: Корнелия Нинова, Facebook

„Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с парламентарната група на „БСП за България“ утре в 11:30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни по връчването на мандата. Получихме и втора покана от „Има такъв народ“ за консултации за формиране на правителство в Република България. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента.“

Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчертава, че са готови на диалог и смятат, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да се намери най-верният път.

„Излъчваме контактна група, приехме я сега на парламентарна група. Ще участваме в тези разговори по покана на “Има такъв народ”.“, обясни Нинова и добави, че всичко, което ще се случи в събота в тези разговори ще бъде публично и след тях те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган – Националния съвет на БСП.

„При нас тези решения се вземат от колективните органи. Така че разговорите ще бъдат предавани в Националния съвет. Там ще ги обсъдим и ще получим мандат от Националния съвет как да продължим оттук нататък. Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани публично.“, категорична е соцлидерката.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments