Нинова: Моделът на ГЕРБ беше да използват институциите за политически цели

0
23
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че според нея служебното правителство има доказателства, че службите са били използвани с политически цели. В противен случай според нея нямаше да бъде взето решението, да се предложи на президента да бъде освободен председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

Нинова каза пред „БНР“, че част от модела на ГЕРБ през последните 11 години е било използването на институциите за политически и партийни цели срещу опонентите на властта. А службите са част именно от тези институции. И затова според нея промяна наистина е необходима.

Тя беше категорична, че истината по скандала за подслушването на опозиционни политици трябва да излезе наяве и не трябва всичко да отминава с времето, както става обикновено.

Нинова говори и за широкото ляво обединение, като обяви, че целта била да се постигне промяна и стабилност. Лидерът на БСП няма притеснения относно новата формация, чийто секретар е Жан Виденов.

Нинова коментира и отстраняването от Изпълнителното бюро на партията на Крум Зарков и Янаки Стоилов като каза, че въпросът бил принципен. Всички водачи на листи нямало да бъдат част от ръководния орган на политическата сила.

По отношение на смяната на водачите на листи в 11 области тя заяви, че целта била да се постигне по-добър резултат на парламентарните избори на 11 юли.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments