НИМХ е в протестна готовност, не предоставя информация за времето

0
31
НИМХ в протестна готовност
НИМХ в протестна готовност. Снимка: Скрийншот от сайта на НИМХ

От Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обявиха протестна готовност. Те публикуваха на сайта си специален колаж, с който съобщават новината. Освен това от НИМХ прекратиха предоставянето на информация за прогнозата за времето.

Причината за недоволството на националния институт е решение на Министерския съвет, с което структурата се прехвърля от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите. Метеоролозите са притеснени също така, че няма да получават необходимите им средства от държавата за развиване на своята научна дейност.

По-рано днес след заседанието на правителството подготвяният протест беше коментиран и от началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. Тя обяви, че били осигурени необходимите средства за запазване на програмите, по които НИМХ работи в момента. Проблемът бил подложен на обсъждане и в рамките на управляващата коалиция. Постигнато било пълно разбирателство, че тя трябва да бъде извършена. Но нямало по никакъв начин да бъде засегнато функционирането на НИМХ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments