Никой не иска да купи „Вера Су“, свалят цената

1
108
Заседнал кораб
Заседнал кораб "Vera Su". Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Архив

Корабът „Вера Су“ трябваше днес да бъде продаден на търг с явно наддаване в сградата на „Морска администрация–Варна“. По първоначална информация обаче нито една фирма не е внесла документи за участие в него, а срокът изтече вчера.

Очаква се по-късно през деня от Министерството на транспорта /МТ/ да дадат подробности за тръжната процедура. Началната цена на плавателното средство бе 460 хиляди долара без ДДС. Вторият търг се предвижда да бъде назначен в максимално кратки срокове.

Първоначалната цена може да бъде по-ниска, като нормативната уредба дава възможност тя да бъде намалена с до 20%. Корабът ще остане на територията на пристанище със специално предназначение “ТЕРЕМ–КРЗ Флотски арсенал–Варна”, където може да бъде оглеждан.

„Вера Су“ заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 година и бе изтеглен след повече от месец.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Василев
Василев
2 месеци по-рано

Ами сега нека парите ги съберат от всички виновни за трагичното състояние на кораба. Шефове на морска администрация, служебен министър на транспорта, аварийно спасителни служби и всички които взеха едни пари от държавата за „спасяването на кораба“.
Всъщност това беше най-безотговорната акция в историята на водния ни транспорт. Пълно бездействие и безхаберие. Пропиляно време и пари.