Николова: За България е приоритет да привлича инвестиции от Обединените арабски емирства

0
21
Марияна Николова
Снимка: Скрийншот от Youtube

„Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България сред страните от района на Залива“.

Това каза заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова при срещата си с министъра на икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Султан Ал Мансури, която се проведе в Дубай.

Николова изрази надеждите си, че сътрудничеството между двете държави ще продължава да се развива с бързи темпове. Изтъкна също, че за страната ни е приоритет да привличаме инвестиции от ОАЕ.

По нейни думи отношенията може да се задълбочат най-вече в сферата на взаимната търговия, селското стопанство и туризма. Акцент в разговорите беше и подкрепата за малкия и среден бизнес чрез засилване на отношенията ни във всички сфери на икономиката.

Министър Ал Мансури поиска да се подпише референдум за сътрудничество между малките и средните предприятия. Обърнаха внимание и на авиацията и иновациите.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от