Николай Вичев с бронз на престижния турнир „Петлашински”

0
70
Николай Вичев
Николай Вичев. Снимка: БФ Борба

Николай Вичев се окичи с бронз на престижния турнир „Петлашински” във Варшава /Полша/, съобщиха от БФ Борба. В спор за бронза при 63-килограмовите на класическия стил националът се наложи с 1:1 над японеца Икеда Рюто.

На старта в категорията българинът отстъпи с 0:9 на бъдещия шампион Кинар Шаршенбеков /Киргизстан/, който е и златен медалист от азиатското първенство тази година и трети на турнира „Дан Колов – Николав Петров”. След това обаче Вичев спечели три срещи, за да стигне до битката за бронза – 9:1 срещу швейцареца Жонас Молиер, 8:0 срещу поляка Грегорз Кумкал и служебна победа над Ербату Тио /Китай/, който не излезе на тепиха, поради лекарска забрана.

Другите ни двама представители Недялко Петров /60/ и Иво Илиев /67/ не успяха да стигнат до медалите. Днес на тепиха излизат Дейвид Димитров /72/, Росиан Дермански /82/, Светослав Николов и Йоан Димитров /87/. Българският тим е воден от селекционера Братан Ценов и помощника му Елис Гури. Надпреварата е част от подготовката за световното в Белград от 10 септември.

На турнира участват борци от над 25 държави, сред които САЩ, Китай Япония, Финландия, Германия, Грузия, Армения, Литва, Латвия, Египет, Ангола, Монголия, Швейцария, Австралия, Иран и други.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments