Николай Събев пое ангажимент за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози в автомобилния транспорт

0
37
Николай Събев
Николай Събев. Снимка: Искра.бг

Министърът на транспорта Николай Събев пое категоричен ангажимент за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози, съобщиха от ведомството. 

„По всеки постъпил сигнал ще се работи съвместно с Националната агенция по приходите“, обяви той по време на дискусия за визията за развитие на обществения транспорт 2022 – 2027 г.

Другата седмица започва работа експертен съвет, чиято първа стъпка е да синхронизира разписанията между всички видове транспорт. Той ще решава и краткосрочните проблеми на превозвачите.

Участниците във форума се обединиха около предложението на министъра, че най-важната стъпка е да се синхронизират разписанията между всички видове транспорт.

„Необходимо да бъде изграден изцяло нов модел за междуселищните превози на пътници. Автобусните превозвачи и железопътните превози на пътници не трябва да работят в конкурентна среда, а в една верига, така че да са от полза на хората, но и превозвачите да имат икономическа изгода от това“, каза Събев.

„Има села, които не се обслужват от обществен транспорт. Не можем да допуснем това. Държавата трябва да гарантира мобилност на населението във всяка една точка в страната“, категоричен бе още той.

Участие в дискусията взеха представители на отговорните държавни институции, депутати, Националното сдружение на общините в Република България, автобусния бранш, синдикати и неправителствени организации, съобщиха още от ведомството.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments