Никола Стоянов: Надценките в магазините стигат над 70%, а цените ще продължат да растат

0
34
Магазин
Магазин. Снимка: Pixabay

„Надценките в магазините стигат до над 70%. Видно е, че цените още от средата на лятото са тръгнали нагоре и очакванията са да продължат да растат“.

Това заяви бившият служебен министър на икономиката Никола Стоянов. Той разкритикува редовния кабинет, тъй като според него контролът е занемарен, а сайтът за наблюдение на цените на храните не е обновяван от месец май. Платформата бе създадена от служебното правителство и имаше за цел да се избегнат спекули на пазара.

Според него след решението за украинското зърно няма как да се очаква падане на цените, тъй като забраната е паднала официално, но неофициално тя си остава. Той определи и като напълно невярно твърдението на финансовият Министър Асен Василев, че в българската хазна месечно ще постъпват по 40 млн. лева, благодарение на падане на забраната за украинско зърно. Според него пак тръгва нагоре и това ни отдалечава България от Еврозоната и призова приоритетно да бъде въведен систематичен контрол на цените

Никола Стоянов припомни, че в края на мандата на служебното правителство е таванът на цените е бил почти в готовност за въвеждане. Той поздрави редовното правителство, че в крайна сметка е стигнало до тази идея, но изяви разочарование, че това е станало толкова късно. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments