Ниа прие исляма – може ли обществото ни да уважи избора ѝ?

1
411
Ниа. Снимка: Фейсбук, Ниа Стайкова
Ниа. Снимка: Фейсбук, Ниа Стайкова

18-годишната Ниа е българка, която е приела исляма. Това се е случило, когато била на 16-годишна възраст. Изборът, който прави и навлича множество проблеми, разказва „NOVA“.

Съучениците ѝ започнали да я наричат „терорист“. Една от учителките също много я наранила. Казала, че утре може да отиде на училище и да убие някого.

Не се разминала и без работа с психолози. Родителите ѝ били в шок. Обяснявали, че е малка и не може да прави подобни избори. Брат и се отказал от това да общува с нея. Определил я като предателка. Отправял и други обиди.

Всичко започнало, когато момичето се запознало с приятеля си в социалната мрежа Фейсбук. Майка му е българка, а баща му – от арабски произход.

10 месеца не са си говорили за религия. После започнали темата и колкото повече опознавала тази вяра, толкова повече я приемала за своя.

До преди това не може да определи до колко е била вярваща. Но се молила всяка вечер – за себе си, приятелите и близките си.

Подчертава, че се гордее, че е българка. Никога няма да се откаже от националността си. Щастлива е за това, че е открила правилния път за себе си.

Не иска хората да се разделят, а да се обединят. Ще се радва всеки човек да приема другия, без значение дали го разбира.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Н Вълчев Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Н Вълчев
Н Вълчев

Това което човек не може да си обясни чрез знанията и интелекта които има, си го обяснява с „БОГ“!? В този смисъл бярата в „БОГ“ за мен е сигурен Критерий за Невежеството на „Вярващия“!!!