Незрящ мъж е сред най-добрите масажисти в Сандански

1
2728
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Иво Угринов е незрящ, но е сред най-добрите масажисти в Сандански. Работи в поликлиниката на града, благодарение на една от програмите в Бюрото по труда. Мечтае някой ден да има собствен кабинет, разказа „NOVA“.

Иво е със 92% загуба на зрението. Винаги го отхвърляли, когато питал за работа. Казвали му, че ще му се обадят. Или директно го предупреждавали, че е по-добре да потърси на друго място. Преди година обаче се запознал с доктор Чешмеджиева.

Лекарката обяснява, че много пъти посещавала Бюрото по труда и искала да приеме на работа масажист или рехабилитатор. Обадили ѝ се и я срещнали с кандидата.

Решила да му даде шанс, макар да нямал трудов стаж. Знаела, че по този начин младият мъж ще се чувства полезен и ще се социализира.

Днес пациентите на масажиста се увеличават всеки ден. Той ги приема от 8:00 часа до 17:00 часа и е щастлив, че сбъдва мечтата си. Известен е като „Златните ръце“ на Сандански.

Иво намира работа по схемата „Обучение и заетост” от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Експертите твърдят, че такива програми са идеален вариант за хората в неравностойно положение и чрез тях могат да поемат по пътя на своята реализация.

След година договорът между лекарката и масажиста ще изтече. И двамата обаче вярват, че ще продължат да лекуват заедно.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Петрунка Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Петрунка
Петрунка

България ще прогресира, ако има все повече хора като доктор Чешмеджиева. Благодаря й за Иво, той е мой племенник, и знам, през какво минава живота на близките…