Неутрализирана е още една наркогрупа в Елин Пелин

0
113
Операциа на полицията
Снимка: МВР

Специализираната прокуратура внесе искане в Спецсъда да бъде наложена най-тежката мярка „Задържане под стража“ на участниците в разбитата през уикенда наркогрупа, съобщи МВР.

Това е втората неутрализира наркогрупа през последните 4 дни от ТС БОП София-област и Специализираната прокуратура. По време на акцията са участвали и служители на ОДМВР-София. Участниците в нея са били арестувани на 7 декември.

По време на направени лични обиски и претърсвания на коли и в 5 имота, използвани от 4-ма задържани са били намерени и иззети приблизително половин кг амфетамини, 40 гр. опиати, 320 гр. марихуана, които са били разфасовани на дози за разпространение. Открити са и 260 хил. фалшиви еврови банкноти, мобилни телефони, тефтер със записки на клиенти, електронни везни и големи суми пари в брой. По данни на събраните доказателства към момента, престъпниците са действали от октомври 2018 г.

Това е втората група, която е разпространявала наркотици на територията на Елин Пелин и региона, която е била неутрализирана в рамките на 4 денонощия.

От полицията припомнят, че на 3 декември, след сделка с доставчици на наркотични вещества на едро от София, бяха арестувани 4-ма участници в друга престъпна структура в града, у които бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар, пари, електронни везни.

На арестуваните е било наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments