Неправоспособен дрогиран шофьор, превозвал наркотици и двамата му спътници са в ареста на РУ-Троян

0
12
Полицейски патрулен автомобил, полиция
Полицейски патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

Неправоспособен дрогиран шофьор е заловен с наркотици в Ловешко, съобщиха от полицията.

Около 00:35 часа снощи на път II-35, в района на гара Добродан полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, управляван от 19-годишен от Борима. С него са пътували двама души на 35 и 34 години. И трите лица са криминално проявени.

Първоначално водачът не се е подчинил на подаден сигнал и полицейско разпореждане за спиране, а впоследствие при извършване на проверката е установено, че той не притежава свидетелство за правоуправление, като нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

По време на последвалата проверка, в превозното средство са открити и иззети 2 опаковки, с бруто тегло около 2 грама, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин, а в близост до автомобила е намерена и кутия от цигари, която е изхвърлена от лицата непосредствено преди проверката и в нея е открито бяло кристалообразно вещество с общо тегло 3 грама, което при тестване отново е реагирало на метамфетамин.

Шофьорът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и досъдебно производство, тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ-Троян и работата продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments