Нено Димов: Стратегията на Каракачанов е обратното на фашизъм

0
62
Нено Димов. Снимка: wikimedia commons
Нено Димов. Снимка: wikimedia commons

Министърът на околната среда и водите Нено Димов обяви, че подкрепя стратегията на вицепремиера Красимир Каракачанов за решаване на проблема с „несоциализираните цигански групи“, която предвижда трудова повинност, премахване на гетата и безплатни аборти.

Концепцията на Каракачанов е точно обратното на фашизъм от гледна точка на това, че реално такъв тип концепция прави хората на първо място полезни за себе си, а оттам и за обществото. Проблемът с ромската интеграция може да се реши през образование, труд, вкарване в нормалните рамки. Аз не виждам тук никакъв фашизъм – напротив. Виждам реален начин да бъде решен проблема„, заяви Димов пред Би Ти Ви.

По принцип до момента в продължение на десетилетие има определен тип интеграция, която се налага от либерален подход, който се проваля както в България, така и в Европа“, заяви Димов. Посочи, че оформянето на гета, в които да живеят хора, които да нямат перспектива и от друга страна да лежат на гърба на работещите, създава проблеми, а не ги решава. Интеграцията е да създадеш възможност за образование, за реализация, да бъдеш част от обществото и да си полезен“, допълни министърът.

В този контекст концепцията на Каракачанов била работеща, а не фашистка, смята Димов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments