Немски гражданин с европейска заповед за арест е с постоянна мярка „задържане под стража“ у нас

0
17
Арест
Арест. Снимка: МВР

Хасковският окръжен съд постанови постоянно мярка „задържане под стража“ за немски гражданин, за когото е издадена Европейска заповед за арест. Той е с инициали У.Д. и е на 28 години

Заповедта е потвърдена от Районен съд съд в Бремен за провеждане на наказателно производство по обвинение за трафик на наркотични и психотропни вещества, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 15 години.

Съдът прие, че представената ЕЗА отговаря на всички изисквания по чл. 36 от ЗЕЕЗА и Приложението към него, която е издадена за това, че против У.Д. се провежда наказателно производство. Инкриминираната дейност, за която е издадена ЕЗА е свързана с придобиване и държане от У.Д. на различни количества канабис подробно описани от германския съд.

Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление по смисъла на чл. 64 от НПК. Фактът, че лицето е чужд гражданин и по делото липсват каквито и да било доказателства за трайна връзка с България, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Също така съществува и реална опасност лицето У.Д. да се укрие и да извърши престъпление, което се установява от факта, че вече е осъден от български съд за опит за незаконно преминаване на границата на страната ни към Република Турция с фалшив документ за самоличност.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments