Нека да помогнем на Стефан да посрещне достойно зимата!

0
1139
Стефан
Снимка: Vera Ivanova, Facebook

52-годишният Стефан от пазарджишкото село Цар Асен живее в къща без врати и прозорци, без печка, без здравна осигуровка, без стотинка приход, по рождение труднозрящ и със забавено умствено развитие – на около 13-годишно дете. Оказва се, че след десетки решения на ТЕЛК за 60% инвалидност в рамките на една година е оздравял и изоставането му вече е само 24%, пишат от Koнфедерацията за защита правата на децата в социалната мрежа Facebook.

През октомври Стефан е бил посетен от социални работници от Пазарджик. Те са му обещали:

1. Енергийна помощ, в реализирането й активно участва кметската управа;
2. Включване във временна програма за заетост, която ще му осигури 60 лв. месечно – 15 хляба, 30 кофички кисело мляко, 2 кг сирене. Или пък глад и 2 прегледа при лекар.

Малко след това мъжът е бил посетен и от служители на БЧК-а. Те са му занесли одеяла, но не и материали за спешния ремонт на стаята, която да обитава през настъпващата зима. От Koнфедерацията са му набавили легло, посуда и дрехи, а чрез инициативата им „Танцувай за мен“ са осигурили и хранителни продукти. В сметката са се събрали и пари за печка, но всичко това ще е напразно, ако скоро не се направи спешен ремонт на стаята – Стефан няма да оцелее през зимата без прозорци и врата, какъвто и огън да поддържа в новата си печка.

От Koнфедерацията призовават за помощ. Те имат нужда от доброволци, които да монтират прозореца, които ще купят, а и не само – всяка стотинка ще бъде от полза. Всеки който желае да помогне, може да го направи, чрез дарение на средства на следната банкова сметка:

IBAN BG68RZBB91551007723894
BIC RZBBBGSF
Raiffeisen BANK
Koнфедерация за защита правата на децата
Основание за Стефан!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments