Неизползвани възможности за внос на работна ръка от Индия: Българската търговско-промишлена палата организира Кръгла маса

1
92
Кръгла маса
Кръгла маса. Снимка: Българска търговско-промишлена палата

На 27 май от 11:00 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, разположена на ул. „Искър“ №9, зала А, ет. 1, ще се проведе Кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за внос на работна ръка“. Събитието се организира съвместно с Индийско-българската бизнес камара и цели да обсъди предизвикателствата и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от чужбина.

Българската икономика се развива с бързи темпове, но се сблъсква с недостиг на квалифицирана работна ръка в ключови сектори като строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика. Този недостиг е сериозна пречка за по-нататъшния икономически растеж на страната.

Една от основните теми на кръглата маса ще бъде потенциалното споразумение за партньорство между България и Индия, което може да улесни миграцията и мобилността на работна сила. Очаква се до 2025 г. Индия да разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст, което я прави най-големият доставчик на квалифицирана работна сила в света. Такава възможност представлява значителен потенциал за българските компании, които търсят квалифицирани работници.

Желаещите да участват в кръглата маса могат да заявят предварително своето участие ТУК в срок до 25 май, за да се осигурят седящи места. Участието е безплатно, а работният език на събитието ще бъде български.

За допълнителни въпроси и информация свържете се с БТПП дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, на телефоните: 02 8117 494 и 02 8117 489 или на e-mail адреса: m.markova@bcci.bg

Българската търговско-промишлена палата е водеща организация в подкрепа на българския бизнес, като съдейства за развитието на икономическите връзки както вътре в страната, така и на международно ниво. С организирането на кръгли маси и други подобни събития, БТПП продължава да работи за подобряване на бизнес климата и подкрепа на българските предприятия в техните усилия за растеж и развитие.

Днес екоминистерството отбелязва 32 години „Натура 2000“ в Европейския съюз

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Неизползвани възможности за внос на работна ръка от Ин… […]