Назначен е нов заместник-министър на отбраната

0
132
Министерство на отбраната
Министерство на отбраната. Снимка: Уикипедия

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на отбраната е назначен Йордан Божилов, съобщиха от Министерски съвет. Той е работил над 20 години в Министерството на отбраната /МО/ като е преминал през различни длъжности и структури в министерството – главен експерт, началник на отдел, заместник-директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“, директор на дирекция “ Международно сътрудничество“, началник на кабинета на министъра на отбраната.

Божилов има магистърска степен по политология от Московския държавен университет и магистърска степен по право от Университета за национално и световно стопанство. Има завършени курсове и специализации в Женевския център за политика за сигурност, Европейския център за изследвания по сигурността Джордж Маршал, Германия и Колежа на НАТО в Рим.

Йордан Божилов е основател и първи председател на организацията „Софийски форум за сигурност“, която се специализира в изследвания и организиране на събития в областта на сигурността, отбраната и международните отношения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments