Най-много доброволци от Русе, Бургас и Благоевград се включили в „Да изчистим България заедно“

0
10
„Да изчистим България заедно“
Почистване. Снимка: „Да изчистим България заедно“

Областите Русе, Бургас и Благоевград са били трите най-активни по време на тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно“. От тези региони са се включили най-много доброволци, с което са допринесли за това в цялата страна да бъде поставен рекорд по мащаб на инициативата.

В Област Бургас са се включили хиляди, които са помагали не само за почистването на замърсените градове и нерегламентирани сметища, но и за възстановяване на щетите по Южното Черноморие от бедствието в началото на месец септември.

Там са се провели редица подводни и водни акции, почистени са плажовете и населени места. Огромно количество дървен материал е събран или изваден от водата и подготвен за събиране и извозване.

Шестицата на най-активните в страната се допълва от традиционно силните в инициативата области Стара Загора, Пловдив и Враца

Тази година на територията на цяла България са почистени рекордните 6092 замърсени зони и нерегламентирани сметища, което е с близо 1000 повече от предишния рекорд, поставен през 2019 година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments