Най-младият обирджия в българската история – секретар на една от изборните секции в Турция?

0
6
Избирателна секция
Избирателна секция в Турция. Снимка: ОЗБГ, Архив

Стефан Чолаков, който през 1997-ма година открадна 181 милиона лева от българска банка, днес е секретар на една от изборните секции в Турция.

По негови думи плановете му за почивните дни били различни, предаде „bTV“. Искал да си отдъхне и да прекара време с децата си. Негова позната, която е организатор на изборите в Турция му казала, че заради епидемичната обстановка имат проблем с членовете на комисиите.

Днес мъжът работи като консултант по сигурността в световна банка, занимава се с благотворителна дейност и е загърбил миналото си. Междувременно изборният ден в Турция е приключил и вече се броят бюлетини. 

От Искра.бг припомняме, че и на тези избори са отчетени нарушения в съседната ни страна, свързани с агитация. Това бе съобщено от платформата “Ти броиш”. Адвокат Надежда Йорданова коментира:

Получихме сигнал от наши наблюдатели в Турция, че български граждани живеещи там са получили агитация чрез SMS-и за гласуване. Призивът и агитацията е описана на турски език, като има прикачена и снимка. Нашите сънародници от една страна са разтревожени като как така една политическа сила има техните телефонни номера от друга страна са възмутени как може така да се агитира на чужд език и то за конкретна политическа партия.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments