Най-големият страх на Борисов е да не бъде сменен Гешев

0
154
Иван Гешев
Иван Гешев. Снимка: Прокуратура на Република България

Смяната на главния прокурор Иван Гешев – това е най-големият страх на Бойко Борисов, коментира журналистът Иван Бакалов за „Сега“ и уточни:

„Да не го разследват, а има за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев е избран от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да могат да сменят главния прокурор. Има дори за какво – има конкретни нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това.“

След парламентарните избори започва мъчително и бавно излизане от сянката на Борисов, смята Бакалов. Той оприличава ситуацията като тази след свалянето на Тодор Живков или това на Саддам Хюсеин.

Журналистът посочи два абсурда от изминалите няколко дни – първият Борисов съобщи кандидата на ГЕРБ за министър-председател и министрите, а едва след това тръгна да преговаря с останалите парламентарни партии.

„Когато нямаш мнозинство в парламента и искаш да правиш правителство, трябва да преговаряш кой да е премиер и кои да са министри. Той поставя всички пред свършен факт. Това е демонстрация. Кой ще се съгласи Калин Вельов да стане министър на културата?“

Вторият абсурд е, че всички политически сили подкрепят правителството на „Има такъв народ“. Според Бакалов по този начин те искат да поставят Трифонов в неудобното положение да прави кабинет. Той прогнозира, че ПП „Има такъв народ“ ще обере негативите, ако не състави правителство и всички демагогии на Борисов ще се излеят върху него.

Журналистът предполага, че при предсрочни парламентарни избори наесен резултатът от сегашните няма да е по-различен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments