Навършват се 115 години от рождението на основоположника на българската социология Иван Хаджийски

0
30
Паметник на Иван Хаджийски
Паметник на Иван Хаджийски. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Навършват се 115 години от рождението на основоположника на българската социология Иван Хаджийски. По този повод Община Троян обявява конкурс за есе на тема „Бит и душевност на дигиталния българин“, съобщиха от местната управа. 

Допустими участници са ученици от VIII до XII клас, както и студенти от I и II курс. Изискванията са да има ясно формулирана авторска теза в съответствие с темата. Есето трябва да бъде с обем до 2 стандартни машинописни страници, двустранно подравнени и да е написано на шрифт Times New Roman 12p. Творбите трябва да са подписани с трите имена на автора им, класа и училището или университета и специалността, както и да е посочен телефонен номер за връзка. 

Критериите за оценяване е да се познава творчеството на Иван Хаджийски, както и да има ясно и последователно изложена теза. Аргументацията трябва да е изградена в логическа последователност и да има стил и владеене на книжовните норми. 

Есетата трябва да се изпращат в електронен формат на имейл: zlateva@troyan.bg или да се донесат на адрес: Троян, пл. „Възраждане“ № 1, сградата на община Троян, стая 12. Крайният срок за това е 11 октомври. 

Творбите ще се оценят от тричленно жури в състав: преподаватели от Катедра „Журналистика и масови комуникации“ на ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Представител на Институт по социология „Иван Хаджийски“- София.

Освен предметните награди, авторите на отличените творби ще получат грамота, която им осигурява предимство за кандидатстване в специалност „Българистика и медии“ на ШУ „Епископ Константин Преславски“. Най-добрите текстове ще бъдат публикувани.

Победителите ще бъдат наградени на 13 октомври от 11:30 часа пред паметника на Иван Хаджийски в двора на Конака.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments