Научен проект с българско участие е одобрен за 10 млн. евро финансиране от ЕС

0
25
Снимка: Geralt/Pixabay
Снимка: Geralt/Pixabay

Научен проект с българско участие спечели близо 10 млн. евро финансиране от ЕС, съобщават от пресслужбата на Европейската комисия.

Доц. д-р Анелия Касабова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките заедно с още трима свои чуждестранни колеги печели финансиране в рамките на програмата на Европейския съюз за изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Проектът „Европейският Левиатан“: наследството на следвоенната медицина и общото благо“ ще получи над 9.9 милиона евро безвъзмездна помощ в рамките на 6 години. Учените ще се занимават с многопластово изследване на медицината, която разглеждат като социално, политически, икономически, технологично и културно обусловена, се казва в съобщението.

Европейският съвет за научни изследвания (ЕСНИ) отпусна финансиране за общо 37 изследователски групи от ЕС на стойност 363 милиона евро.

Всяка година съветът избира и финансира най-добрите и иновативни изследователи от всякаква националност и възраст да осъществят проекти на територията на Европа. До момента ЕСНИ е финансирал повече от 9000 водещи изследователи в различни етапи от тяхната кариера и над 50 000 учени със следдокторска степен, докторанти и друг персонал, работещ в техните изследователски екипи.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от