Националният отбор по волейбол отстъпи на Италия

0
50
Волейбол
Волейбол. Снимка: Pixabay

Националният отбор по волейбол за мъже отстъпи на световния шампион Италия с 1:3 на приятелския турнир DHL Test, игран в Кавалезе. Селекцията на Пламен Константинов спечели първия гейм с 25:23, а и всички останали части бяха много оспорвани, като младият тим на България се представи изключително достойно.

В първата си среща българите се наложиха над Нидерландия с 3:1 и така завършиха втори на турнира след домакина Италия. България започна в състав: Георги Саганов, Димитър Димитров, Николай Колев, Алекс Грозданов, Денис Карягин, Николай Пенчев и Мартин Божилов – либеро, като в игра влязоха още Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Светослав Иванов, Делчо Раев и Симеон Добрев.

За България най-резултатен беше Димитър Димитров с 21 точки. Николай Пенчев допринесе с 8 точки, а Аспарухов и Грозданов завършиха с по 6. Със 17 точки за Италия се отчете Романо, а по 14 реализираха Кортезиа и Риналди.

Отборът на България започва участие в Лигата на нациите на 6 юни с мач срещу Китай в Нагоя /Япония/. В групата съперници са още Япония, Словения, Франция, Полша, Сърбия и Иран.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments