Националният фестивал „На хоро при шопите“ ще се проведе на 14 май с благотворителна кауза в Елин Пелин

0
566
Българска народна носия
Снимка: Pixabay

На 14 май на пл. „Независимост“ в Елин Пелин ще се проведе VI-то издание на Националния фестивал „На хоро при шопите“, съобщиха от Общината.

Фестивалът е включен в културния календар на Община Елин Пелин и има за цел да популяризира, запази и развитие българския танцов фолклор, да разкрие красотата и магията на българските фолклорни танци и да достигне до всички онези, които все още не са се докоснали до тях. Тази година фестивалът ще се проведе с благотворителна кауза в помощ на „МБАЛ–Елин Пелин“ за закупуване на инхалатори за детско отделение.

НФФ „НА ХОРО ПРИ ШОПИТЕ“ има както конкурсен, така и неконкурсен характер в двата етапа на фестивала. За отличените са предвидени парични награди и плакети за първите три места, както и награди за:

– най-атрактивно изпълнение;
– най-емоционално изпълнение;
– най-добро представяне на шопско хоро.

Специалната награда ще бъде предоставена от кмета на Община Елин Пелин за надиграването в „Шопска ръченица“. Право на участие имат всички любителски школи, клубове, групи и формации от страната, изучаващи български народни хора, няма възрастова граница. Не се изисква от участниците да са облечени във фолклорни костюми.

Регистрацията на участниците във фестивала ще бъде от 09:30 часа пред читалището в Елин Пелин, а в 10:00 часа участниците с дефиле оттам ще се насочат към мястото на фестивала – площад „Независимост“.

Канят се всички, които носят в сърцата си любовта към народното танцово изкуство на 14 май на пл. „Независимост“ в града. Можете да научите повече ТУК

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments